25 februari, 2011

Brödbaket


I onsdags bakade jag bröd, bland annat de här enkla filmjölkslimporna. Det blev också jättegott morotsbröd, men ingen bild på det tyvärr... Får knäppa ett kort nästa gång för jag kommer definitivt att baka morotsbrödet igen!

Filmjölkslimpa

6,5 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
2 dl rågkross
2 dl fiberhavregryn
1 dl krossade linfrön
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor

Blanda ihop detta i en stor skål och tillsätt sedan;

1 l filmjölk
2 dl brödsirap

Lägg bakplåtspapper i två avlånga brödformat och fördela "degen" (det blir mer som en grötig smet), i formarna. De ska gräddas längst ner i ugnen på 175 grader i 1,5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar