13 februari, 2011

Ett initiativ


Varje söndag kommer jag att lägga upp "Veckans recept" på bloggen. Det blir något som lagats eller bakats under veckan och som jag tycker är värt att dela med mig av... Först ut blir en vegetarisk lasagne som är en favorit här hemma, lätt att laga och går att variera ganska mycket beroende på vad man har hemma - se det här som en grundrecept!


Vegetarisk lasagne (6-8 portioner)

200g lasagneplattor
350g krossade tomater
4 morötter
2 vitlöksklyftor
250g keso (jag brukar använda smaken grillad paprika)
200g champinjoner
200g zucchini
200g paprika
100g riven ost
Bechamelsås

Riv morötterna, pressa vitlöken och blanda ihop detta i en kastrull tillsammans med krossade tomater. Krydda med salt, peppar och kanske något mer som finns hemma (tex. ajvar relish, sambal oelek eller något annat gott!) Låt tomatröran koka ihop ca. 10 minuter och blanda sedan i keson.

Skär zucchini, paprika och champinjoner i småbitar. Riv osten, gör bechamelsås.
Varva sedan lasagneplattor, tomatröra, grönsaker och bechamelsås i en form och toppa med riven ost. Lasagnen ska stå i mitten av ugnen på 200 grader, vänta ivrigt i ca. 45 minuter och njut därefter av den goda maten...

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar