06 mars, 2011

Veckans recept!

Den här veckans recept är så himla gott, jag hade själv aldrig lagat detta innan i torsdags, men blev mycket nöjd med resultatet... Håll till godo! 


Mozzarellafylld kyckling (4 port)

4 kycklingfiléer
1 pkt mozzarellaost
8-10 soltorkade tomater
Lite olivolja till stekning
Salt & peppar

Tina kycklingen, dela filéerna som "fjärilar" och vik sedan upp dem. Salta och peppra insidan lite innan du lägger på skivor av mozzarella och strimlade soltorkade tomater. Vik ihop kycklingen och sätt dit ett par tandpetare så paketet håller ihop. Salta och peppra på utsidan också. Ge kycklingen stekyta i en vanlig stekpanna innan den läggs i en ugnsform och får gotta sig i ugnen på 200 grader i ca. 30 min (beror lite på hur tjocka bitarna är)

Basilikasås

1 dl vitt vin
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl Milda mat
1 kruka färsk basilika
(Ev. salt och peppar)

Slå på vinet och vattnet i stekpannan där kycklingen stektes, låt det puttra tills buljongtärningen smält. Häll sedan över skyn till en kastrull. Tillsätt blad från en hel kruka färsk basilika och mixa med stavmixer. Tillsätt sedan 1-2 dl Milda mat och smaka av om det behövs kryddas. Själv redde jag såsen med lite maizena innan servering, men det är upp till var och en.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar